De Apicbase Assistent

We zijn erg trots om de Apicbase Assistent voor te stellen. Deze functie is gelanceerd om je te helpen Apicbase zo succesvol mogelijk te gebruiken en fouten uit je bibliotheek te halen. Lees in dit artikel hoe.

Inhoudsopgave:

1. Open de Apicbase Assistant
  2. Overzicht van de verschillende foutmeldingen
  3. Hoe ontvang je dagelijks een e-mailmelding over problemen die zijn gedetecteerd door de Apicbase Assistant?

De Apicbase Assistent

Ga naar instellingen, klik vervolgens op "Apicbase Assistant".

Apicbase assistant 1
Apicbase Assistant 2
Hier zie je het overzicht van de Apicbase Assistent. Dit is een hulpmiddel om je te helpen bij het verwijderen van fouten in je bibliotheek. Wanneer bijvoorbeeld prijsinformatie van een recept ontbreekt of onjuist is, laat Apicbase Assistant je dit weten.

Je kan de Apicbase Assistent gebruiken voor je outlets, maar ook voor je hele library. Als er problemen zijn in één van de outlets, zal dit worden weergegeven door de gele stip naast de outlet.

In het midden van het scherm zie je het "type probleem", het recept/ingrediënt waarin het probleem zich voordoet en de datum waarop het probleem zich voordeed.

Je kunt:

• "Alles diagnosticeren" problemen: dit betekent dat Apicbase een nieuwe evaluatie van de problemen doet. Degene die opgelost zijn verdwijnen.
  • "Beheren" de verborgen problemen. Verborgen problemen zijn kwesties waarvan je op de hoogte bent, maar die voor jou geen problemen opleveren.
  • Per probleemtype kun je:
    • "Alles stil zetten": Hiermee worden alle kwesties van dit type tot zwijgen gebracht. Ze verschijnen niet de volgende keer dat je een diagnose stelt.
    • "Onderneem actie": Hiermee kun je het probleem in kwestie verhelpen. Apicbase brengt je naar het juiste item om het te verhelpen.
    • "Stil zetten": Leg dit specifieke probleem het zwijgen op.
    • "Diagnose": Je kunt dit doen om te controleren of het probleem opgelost is. Als het probleem opgelost is, verdwijnt het uit de lijst.

Overzicht van de verschillende foutmeldingen

“An open count is preventing POS updates from updating stock”

• Deze melding krijg je als je een open telling hebt die de nachtelijke synchronisatie blokkeert, waardoor je POS- en stock data niet geupadte wordt.

“Some stockable recipes were used in an inventory event, but no stock item is defined for them”

• Deze melding krijg je wanneer je een inventariseerdbaar recept hebt, zonder dat er pakketten aan verbonden zijn. Als er zich een voorraadgebeurtenis voordoet waarbij dat recept betrokken is, zal de software je voorraad niet bijwerken voor dat recept. De ingrediënten worden niet in mindering gebracht op de voorraad (omdat het een inventariseerbaar recept is), noch in het recept.

“Some recipes have an exceptionally low or negative profit margin”

• Deze melding krijg je wanneer de verkoopprijs die voor een recept is ingesteld, resulteert in een negatieve winstmarge.

“Product was found in a POS ticket but is not linked to an Apicbase article”

• Deze melding krijg je wanneer er een geïmporteerd kassaticket niet gekoppeld is aan een recept. Als gevolg hiervan kan Apicbase geen winstmarges berekenen of de voorraad bijwerken, omdat er kostinformatie ontbreekt.

"Een recept heeft een ingrediënt of sub-recept losgekoppeld"

• Wanneer je deze melding ziet, betekent dat dat er een ingrediënt of sub-recept in een recept staat dat niet gekoppeld is aan een ingrediënt of sub-recept in je Apicbase bibliotheek. Dit betekent dat het ingrediënt uit Apicbase werd verwijderd of nooit werd aangemaakt. Lees dit artikel om te leren hoe je recepten kunt controleren.

Als je op dit recept klikt, zie je de problematische ingrediënten met een vraagteken ernaast. Vervang het door een ingrediënt dat in je Apicbase bibliotheek staat.

Screenshot 2021-04-22 at 16.03.27

"Een recept heeft niet bestelbare ingrediënten"

• Dit betekent dat er een recept is met ingrediënten die geen actieve leverancierspakketten hebben. Dit betekent dat je het ingrediënt niet kunt bestellen. Klik op "Onderneem actie" om naar het ingrediënt te gaan. In het tabblad "Pakketten en Prijzen" zie je geen actieve leverancierspakketten. Activeer de oude leverancier, of voeg een nieuwe toe als je wilt dat dit ingrediënt te bestellen is.

Apicbase Assistant 3

"Een ingrediënt in een recept werd gearchiveerd"

• Wanneer je deze melding ziet, betekent dit dat een ingrediënt in een recept werd gearchiveerd. Wanneer je op de Apicbase-assistent klikt, zie je onder de kolom "Beschrijving van gedetecteerde problemen" "Een recept heeft gearchiveerde ingrediënten". Klik op "Actie ondernemen" om naar de receptenlijst te gaan. In de receptenlijst zie je dat een pictogram voor een ingrediënt in het rood staat, wat aangeeft dat dat het gearchiveerde ingrediënt was. Je kan de archivering ongedaan maken en een ingrediënt toevoegen. Hier is een artikel dat je kan helpen bij het archiveren/unarchiveren van ingrediënten:
    Hoe archiveer je ingrediënten? (apicbase.com)
    Assistant Dutch 1

Assitant Dutch2

Hoe ontvang je dagelijks een e-mailmelding over problemen die zijn gedetecteerd door de Apicbase Assistant?

Bibliotheek- en Outlet-gebruikers kunnen dagelijkse e-mailmeldingen ontvangen over de problemen die zijn gedetecteerd door de Apicbase-assistent. In deze video leer je hoe je dit instelt (alleen in het Engels):

Hier zijn de stappen om dit in te stellen:

• Ga naar Bibliotheekinstellingen

Screenshot 2024-02-20 at 5.43.48 PM

• Selecteer 'Apicbase Assistant' en daar vind je de nieuwe functie waarmee gebruikers e-mailmeldingen kunnen activeren voor problemen die zijn gedetecteerd door de Apicbase Assistant. Bibliotheekgebruikers kunnen aanpassen welke soorten problemen via e-mail naar de verantwoordelijke gebruikers worden verzonden.

Screenshot 2024-02-20 at 6.00.47 PM

Voor specifieke problemen met betrekking tot de Outlet:

• Klik op 'Instellingen' en kies vervolgens 'Outlet-instellingen'.
    Screenshot 2024-02-20 at 6.08.48 PM
  • Net als bij de Bibliotheekinstellingen hebben de Outlet-instellingen de mogelijkheid om aan te passen welke soorten problemen via e-mail naar de relevante gebruikers worden verzonden.

Screenshot 2024-02-20 at 6.13.43 PM

Dit is een voorbeeld van de e-mail die gebruikers zullen ontvangen:

• Het eerste gedeelte toont de bibliotheekgerelateerde problemen.
    • Vervolgens, Outlet-gerelateerde problemen

use

❗Belangrijke opmerking:

Gebruikers moeten actief blijven. Als je de assistent-schakelaar uitschakelt, wordt de e-mail-schakelaar automatisch ook uitgeschakeld.

Als je wilt weten hoe je machtigingen voor de Apicbase Assistant kunt instellen om ervoor te zorgen dat alleen de juiste personen bepaalde problemen zien, kun je dit artikel bezoeken.

Als u wilt weten hoe je ervoor kan zorgen dat alleen specifieke mensen een bepaalde Apicbase Assistant melding te zien krijgen. Kijk dan in dit artikel.