Hoe archiveer je ingrediënten?

Wil je je bibliotheek opruimen, zonder data te verliezen? Geen probleem: Apicbase heeft een oplossing. Met onze archiveringsfunctie is het mogelijk om een ingrediënt in veilig te verwijderen. Dit artikel laat je zien hoe dat werkt.

In Apicbase is het mogelijk om een ingrediënt te verwijderen. Toch is dit niet altijd de beste oplossing. Het verwijderen van een ingrediënt zorgt voor verlies van informatie. Daarom hebben we de mogelijkheid geïntroduceerd om een ingrediënt te archiveren. Als je later toegang wilt krijgen tot de verkoopgegevens van dit specifieke ingrediënt, kun je deze nog steeds opzoeken.

• Ingrediënten archiveren
    • Ga naar je ingrediëntenoverzicht
    • Klik op het ingrediënt dat je wilt archiveren
    • Klik in de grijze balk bovenin je scherm op ''Archiveer''.

Schermafbeelding 2019-11-26 om 17.50.10
    • Klik in het venster dat verschijnt op "Ok" als je zeker weet dat je dit ingrediënt niet meer in je bibliotheek wilt zien.
      Schermafbeelding 2019-11-26 om 17.51.40
  • Ingrediënten terug beschikbaar maken
    • Ga naar je ingrediëntenoverzicht
    • Selecteer in het venster "Zoeken" het selectievakje naast "Toon alleen gearchiveerd".
    • Je ingrediëntenoverzicht toont nu alleen de ingrediënten die je hebt gearchiveerd

Schermafbeelding 2019-11-26 om 16.58.45
    • Klik op de naam van het ingrediënt dat je wilt ontrafelen, Eieren in dit voorbeeld. Klik vervolgens op "Archiveren ongedaan maken".

Schermafbeelding 2019-11-26 om 17.50.10
    • Het ingrediënt mag nu weer gebruikt worden, en is zichtbaar in je bibliotheek, met dezelfde informatie die er eerder aan gekoppeld was.
  • Wat gebeurt er met een gearchiveerd product?
    • Als het gearchiveerde ingrediënt nog steeds aan bepaalde recepten is gekoppeld, wordt het niet ontkoppeld. In het receptenoverzicht zie je naast dat ingrediënt een pictogram dat aangeeft dat het ingrediënt gearchiveerd is. Er is geen financiële informatie beschikbaar.
    • De gearchiveerde ingrediënten worden uit je voorraad verwijderd. Let op: als het ingrediënt nog steeds in een recept wordt verkocht, wordt de voorraad verminderd.
    • Het gearchiveerde ingrediënt kan niet worden gekoppeld aan nieuwe recepten.
    • Alle gegevens over dit ingrediënt zijn nog steeds toegankelijk. Er wordt niets verwijderd, het wordt verborgen.