Hoe gaat Apicbase om met tijdzones?

Omdat we klanten over de hele wereld hebben, houdt Apicbase er rekening mee dat je in verschillende tijdzones kunt werken. Lees dit artikel om er alles over te leren.

De twee belangrijkste manieren waarop Apicbase met tijd werkt zijn voor door de gebruiker ingevoerde uren/datums en voor automatisch gegenereerde uren/datums.

1. Door de gebruiker ingevoerde uren/datums blijven hoe dan ook gelijk.
    1. Bv. Je kunt de tijdstip invullen waarop een bepaald recept geserveerd zal worden. Als je "6:00" invult, zal dit altijd in Apicbase getoond worden.
  2. Automatisch gegenereerde uren/datums worden altijd getoond in de tijdzone van de systeeminstellingen van het besturingssysteem van het apparaat waarop je werkt.
    1. Bv. als je een order verstuurt, als je een voorraadtelling opslaat, een afvalactie, een maak aan-actie doet, een rapport genereert, zal deze altijd opgeslagen en weergegeven worden in de tijdzone die in het besturingsysteem van je device staat ingesteld.
      1. Bv. Je slaagt een telling op om 20:00 in tijdzone UTC+2, dan wordt deze bij jouw om 20:00 opgeslagen weergegeven. Als iemand in jouw Apicbase bibliotheek werkt die in tijdzone UTC werkt, zal deze persoon zien dat de telling om 18:00 werd opgeslagen.

Als je personeel hebt dat in een andere tijdzone werkt dan het verkooppunt waarvoor ze bestellingen moeten plaatsen, is er een optie om de tijdzone van het verkooppunt in te stellen in de instellingen van het verkooppunt. Op die manier zal de lock up datum voor het plaatsen van bestellingen, of de herinneringsmail voor het plaatsen van bestellingen rekening houden met de tijdzone van het verkooppunt en niet met de tijdzone van het besturingssysteem. Dit is echter een zeer uitzonderlijk geval.

Apicabse timezone