Maak opslaglocaties per outlet

Het is handig om ingrediënten toe te wijzen aan één of meerder opslaglocaties. Zo kan je sneller de juiste items tellens per voorraadlocatie. Dit artikel toont hoe je de voorraadlocaties instelt.

In voorraadoverzicht (voorraad) en bij het tellen van de voorraad kan je altijd filteren op voorraadlocatie. Je vindt de categorie "Opslaglocatie" in het filterscherm. Hier leer je hoe je opslaglocaties kan toevoegen en voorraadartikelen aan elke opslaglocatie kan toewijzen.

❗Let op voorraadlocaties moeten worden ingesteld voor elke outlet.

Storage location 1

Voeg opslaglocaties toe

• Om waarden toe te voegen aan de categorie "Opslaglocatie", ga je naar "Filialen" door eerst op naar instellingen te gaan.

Schermafbeelding 2019-11-20 om 15.13.54
  • Kies vervolgens het juiste filiaal en klik op "Filiaal-instellingen bewerken".
    Schermafbeelding 2019-11-20 om 16.27.23
  • Ga naar het tabblad "Aangepaste velden". De categorie "Storage Location" (opslaglocatie) wordt al aangemaakt door Apicbase. Klik op het potlood naast deze categorie.

Schermafbeelding 2019-11-20 om 15.24.40-1

• Er verschijnt een pop-up. Voer de opslaglocaties in als waarden in de linkerkolom. Het "Veldtype" is automatisch meerkeuze, omdat één ingrediënt in meerdere voorraadlocaties kan worden opgeslagen. In de rechterkolom ziet u een voorbeeld. Klik op "Opslaan".

Schermafbeelding 2019-11-20 om 15.30.41

Deze waarden worden nu toegevoegd aan het filter in het voorraad-overzicht. Het is echter nog niet bruikbaar, omdat we eerst de voorraadartikelen moeten toewijzen opslaglocaties.

Wijs uw ingrediënten toe aan een specifieke opslaglocatie

• Om voorraadartikelen toe te wijzen aan de aangemaakte opslaglocatie, ga je opnieuw naar de instellingen van de gewenste outlet, zoals beschreven aan het begin van dit artikel. Klik vervolgens op de tab "Voorraad". Daar kan je de meest recente lijst voorraadartikelen downloaden.

Schermafbeelding 2019-11-20 om 15.51.56
  • Na het downloaden heb je een Excel-bestand met alle voorraadartikelen. Vul de opslaglocaties in kolom G in. Let erop dat de naam van de opslaglocatie precies zo wordt geschreven als de ingevoerde waarden! De software maakt een onderscheid tussen hoofdletters en kleine letters.

Je kan meerdere opslaglocaties invoeren door ze te scheiden met een ",". Bijv. "Koelkast 1, Koelkast2".

• Sla het Excel-bestand op en importeer het opnieuw in het tabblad "Voorraad" in de outlet-instellingen van de geselecteerde outlet. Klik op "Opslaan" in de grijze werkbalk voordat je dit scherm afsluit.

Schermafbeelding 2019-11-20 om 15.58.26