Hoe verwijder ik voorraad gebeurtenissen

In dit artikel leert u hoe u een van de voorraadfuncties kunt gebruiken: de functie verwijderen, waarmee u in het verleden gemaakte foutieve gebeurtenissen kunt verwijderen.

Fouten kunnen altijd gebeuren, daarom zal het wissen van fouten u helpen correcte gegevens in uw bibliotheek te hebben. Met de functie Verwijderen kunt u in het verleden gemaakte voorraadfouten wissen. Hier zijn een paar inzichten in de verwijderfunctie:

• Deze functie is beschikbaar voor telling, creatie, transfer, afval, en handmatige verkoop gebeurtenissen.
  • Alleen gebeurtenissen gemaakt in de laatste 6 maanden (180 dagen) kunnen worden gewist.
  • PoS verkoop, Bestellingen versturen en het ontvangen van bestellingen kunnen niet worden verwijderd.
  • Voor Transfer gebeurtenissen zal alleen het verkooppunt dat de goederen heeft overgedragen (degene die oorspronkelijk de gebeurtenis heeft gemaakt) in staat zijn om het de gebeurtenissen te verwijderen. Het zal de gebeurtenis voor zowel oorsprong als bestemming verwijderen.
  • Voorraad aantallen en waarden in het heden zullen worden gecorrigeerd, behalve als ze geteld werden na de verwijderde gebeurtenis. Aangezien u altijd de "echte" waarde in voorraad telt, zal een fout in het verleden niet worden weerspiegeld in uw huidige voorraad als er al een telling heeft plaatsgevonden.

Houd er rekening mee dat, hoewel hoeveelheden en waarden van artikelen in de verwijderde gebeurtenis altijd zullen worden gecorrigeerd alsof de gebeurtenis nooit heeft plaatsgevonden. De prijs van aangemaakte inventariseerbare recepten die gebruik maken van deze artikelen en de prijs van transfer artikelen naar een ander verkooppunt niet zullen worden bijgewerkt.

Permissies om inventaris gebeurtenissen te verwijderen kunnen worden ingesteld voor zowel Bibliotheek als Filiaal gebruikers. Lees hier meer over hoe u permissies kunt geven aan Filiaal gebruikers, en aan Bibliotheek gebruikers hier.

Hoe eerdere inventarisatie-evenementen verwijderen

• Ga naar de geschiedenislijst van een bepaalde gebeurtenis (bijv. Telling).

• Klik op de Acties dropdown.
  • Klik op 'Omkeren & Verwijderen'.

Screenshot 2022-08-10 at 09.49.04
  • U ziet een overzicht van de items en bewegingen die betrokken zijn bij de gebeurtenis. Klik op 'Doorgaan'.

• Bevestig de verwijdering van de gebeurtenis.

Screenshot 2022-08-10 at 09-53-06-png

Waarschuwing! Wees ervan bewust dat verwijderingen niet ongedaan kunnen worden gemaakt en dat verwijderde gebeurtenissen dus niet kunnen worden hersteld. Zorg ervoor dat u een inventarisatie-event echt wilt verwijderen voordat u verder gaat met het verwijderen van de gebeurtenis.