Pakketten en prijzen importeren

De eenvoudigste en snelste manier om de pakketten en prijzen van uw ingrediënt voor bestellingen, voorraad- en verkoopanalyses in te stellen, is met behulp van het Excel-sjabloon "Ingredient's Packages". Dit artikel legt uit hoe.

Er zijn twee Excel-import templates die ingrediënten gegevens beheren: "Ingredient" Excel import en de "Ingredient's Packages" Excel import. De Excel-import "Ingrediënt" dient voor het aanmaken van de ingrediënten en gaat over de algemene informatie, namelijk allergenen, voedingsstoffen, enz.

Het toevoegen van pakketten en prijsgegevens aan deze ingrediënten gebeurt middels de template "Ingredient's Packages". Deze laatste wordt in dit artikel onder de loep genomen.

Ga naar de ingrediënten pagina via: Ingredients > Import > Ingredient's packagesScreen Shot 2022-10-26 at 10.15.35 AM

Op deze pagina kunt u een leeg sjabloon downloaden (aanbevolen als u nieuwe pakketten gaat aanmaken) of een sjabloon met al uw actieve pakketten die reeds bestaan in de bibliotheek ingevuld (aanbevolen als u bestaande ingrediënten wilt gaan aanpassen).

Screen Shot 2022-10-26 at 10.14.02 AM1

Nu u het sjabloon hebt gedownload, kunt u beginnen. Als je meer informatie wilt over hoe je het sjabloon in vult kan je dit artikel raadplegen.

• Wanneer je klaar bent met het invullen van het sjabloon, sla je hem op en kan je naar de import pagina voor het importeren van het sjabloon van de pakketten en prijzen.
  • Dit doe je bij "Stap 2".
  • Je kan het bestand in het vak slepen of uploaden via de knop.
  • Eens je het hebt geselecteerd zal het automatisch beginnen met uploaden.

Screen Shot 2022-10-26 at 10.18.06 AM

• Als het bestand is geüpload zal je een een popup melding krijgen dat zal vagen of je op de pagina wil blijven of naar de overzichts pagina wilt gaan van de imports.

Screen Shot 2022-10-26 at 10.18.49 AM

• Op de "Import pagina" zal je een overzicht vinden van al je geïmporteerde bestanden hier zal je wat extra informatie vinden over de status van de import.

Screen Shot 2022-10-26 at 10.40.00 AM

• Datum van de import
    • Naam van het geïmporteerde bestand
    • Type van geïmporteerde bestand (ingrediënt of pakket bestand)
    • Omschrijving van de import
    • Aangevraagd door
    • Voortgang van het geïmporteerde bestand
    • Geïmporteerd bestand: Hier kan je het net geüploade bestand terug downloaden en bekijken.
    • Foutenbestand: Hier kan je het automatisch gegenereerde foutenbestand downloaden. Dit bevat enkel de ingrediënten die fouten hebben. Dit bestand kan je dan terug uploaden in "Stap 2" van de import overzichts pagina.
    • Details: Wanneer je op "Toon" klikt zal je een overzicht krijgen van de fouten en waarschuwingen. Hier kan je dan eenvoudig zien welke lijnen een probleem veroorzaakte. De rijen met een waarschuwing hoeven niet noodzakelijk gecorrigeerd worden als de getoonde info correct is.

Screen Shot 2022-10-26 at 10.53.35 AM