Kleurkalibratie

Omgevingsfactoren kunnen invloed hebben op de kwaliteit van Studiofoto's, voornamelijk door het omringende licht. Enkele voorbeelden:

• Je Studio bevindt zich in een lichte ruimte met ramen. De veranderende weersomstandigheden hebben invloed op de helderheid in de kamer en kunnen dus je foto's beïnvloeden.
  • Je verhuist de Studio van de ene ruimte naar de andere. Het verschil in belichting kan leiden tot minder goede foto's.
  • De Studio blijft altijd in dezelfde kamer, maar de lampen zijn vervangen. Dit kan ook een verandering in de kwaliteit van de foto's veroorzaken.
Om ervoor te zorgen dat je altijd het beste resultaat verkrijgt, heeft ons team iets ontwikkeld dat 'Kleurkalibratie' of 'Color calibration' heet. Om dit te activeren*, volg je de onderstaande stappen:
  • Start de applicatie in de studio. Ga naar instellingen in het startscherm.
    STUDIO 1
  • Klik op "Activate color calibration mode" om direct naar de kalibratie-instellingen te gaan of klik op de informatieknop om meer te lezen.
    STUDIO 2
  • Als je op 'activeer kleurkalibratie' klikt, verschijnt er een pop-up. Daar zie je 3 opties:
    1. Leave = ga terug naar de fotomodus
    2. More info = lees meer over de kleurkalibratiemodus
    3. Start = activeer de kleurkalibratiemodus. Dit zorgt ervoor dat er rekening wordt gehouden met de belichting in je omgeving om ervoor te zorgen dat je foto's van perfecte kwaliteit zijn.
  • Druk op "Kalibreren". De studio zal een foto maken die gebruikt zal worden om de kleurinstellingen te bepalen.
  • Als je omgeving verandert (bv. studio naar een donkerdere plaats verplaatsen, licht in de kamer veranderen, studio dichter bij het raam verplaatsen, ...) kan het zijn dat je opnieuw een kleurkalibratie wilt doen om altijd een optimaal resultaat te garanderen.

💡Check de volgende zaken voor je begint met een kleurkalibratie:

• De kleurkalibratie is alleen nodig bij gebruik van de grote plaat in L (vierkante foto's met de grote plaat) of XL (rechthoekige foto met de grote plaat) modus.
  • Het is erg belangrijk dat de grote plaat helemaal schoon is, dus geen stofdeeltjes, geen spullen en geen vlekken. Dit zal anders de kleurkalibratie functie verstoren.