Hoe kan ik een recept kopiëren?

Als je recepten met kleine variaties nodig hebt of in verschillende bibliotheken werkt, kun je ze kopiëren. Dit artikel leert je hoe.

Volg de onderstaande eenvoudige stappen om een recept te klonen.

• Open het recept dat je wilt klonen. "Producten">"Recepten" en klik op de naam van het recept in de lijst.
  • Klik vervolgens op de knop "Kopiëren" in de grijze werkbalk.

Apicbase clone ingredient 1
  • "Kopie maken..." maakt een kloon van het recept in dezelfde bibliotheek.
    Als je hierop klikt, krijg je een popup om de naam van het gekloonde recept in te vullen.
  • De naam van het originele recept wordt ingevuld.

Apicbase clone recipe 2
  • Je kan de naam van het vertaalde recept wijzigen als er in het oorspronkelijke recept vertalingen waren ingesteld door te klikken op de taalafkorting (EN).
  • Klik op "Opslaan" als je klaar bent en je wordt doorgestuurd naar het gekloonde recept waar je indien nodig aanpassingen kunt maken.
  • "Kopiëren naar andere bibliotheek" maakt een kloon van het recept in een andere bibliotheek. Dit werkt natuurlijk alleen als je een gebruiker bent van meer dan één bibliotheek.
  • Wanneer je op deze keuze klikt, krijg je een lijst van de bibliotheken waaraan je gelinkt bent. Selecteer de bibliotheek waar je naartoe wilt kopiëren.

Apicbase clone recipe 3
  • Bevestig door op "Ok" te klikken.
  • Je wordt niet doorgestuurd naar de andere bibliotheek, maar je krijgt wel een bevestiging.

Vergeet niet dat alle ingevulde informatie van het recept gekloond is, dus als je gegevens moet wijzigen zoals de verkooppunten waaraan het recept gekoppeld is, of de prijs van het gerecht, zorg er dan voor dat je dit verandert.

Voor inventariseerbare recepten worden ook de door jou aangemaakte pakketten gekopieerd.

Wanneer je een recept naar een andere bibliotheek kopieert, worden alle gebruikte ingrediënten en pakketten ook naar deze bibliotheek gekopieerd.