Voedingswaarde-etiketten afdrukken

Bij het maken van recepten kan het belangrijk zijn om de voedingswaarden van dit recept te kennen. Deze voedingswaarden kan je af drukken als een etiket om op de verpakking van een recept te plakken. Ontdek in dit artikel hoe.

• Ga naar het recept waarvoor je het label met voedingswaarden wil afdrukken. en klik op het tabblad "Allergenen & Voedingswaarden".
    Schermafbeelding 2021-02-16 om 15.11.54

• Je krijgt dan een tabel te zien met de voedingswaarden voor dit recept. De voedingswaarden worden berekend op basis van de ingrediënten die je in je recept gebruikt. Als de tabel niet compleet is, controleer dan of de voedingswaarden voor alle ingrediënten in dit recept correct zijn ingevuld. Lees hoe in dit artikel
    Schermafbeelding 2021-02-16 om 15.12.18
  • Klik op de knop "Print" om het etiket uit te printen.
  • Er verschijnt een pop-up waar je de taal van het etiket en het etiketformaat kan selecteren.
    Schermafbeelding 2021-02-16 om 15.22.35
De software heeft 3 etiketformaten:
  • Officieel EU-label
    • Je kunt de "Ten minste houdbaar tot" datum aanpassen door op het potloodsymbooltje te klikken.
    • Voeg meer informatie toe door op "Klik om informatie toe te voegen" te klikken.
    • Klik op "Print" om het label uit te printen.
      NUTR LABEL 3

Tip: De ingrediënten verschijnen onderaan het label. Wanneer je gebruik maakt van vereenvoudigde productnamen, zullen ook deze op het label verschijnen in plaats van de officiële productnaam. Lees hier meer over het gebruik van vereenvoudigde productnamen.

• Amerikaanse label
    • Het Amerikaanse label is een langer etiket, dat je nog kan aanpassen door de vakjes aan de linkerkant van de voedingsstoffen aan te vinken.
      NUTR LABEL 4

• Etiket voor voedselproductie
    • Je kunt de naam van het label bewerken door op "Food production label" te klikken.
      NUTR LABEL 5

💡 Tip: U kunt ook voedselproductie-labels afdrukken wanneer u een productieplan afwerkt of wanneer u een creatie-event opslaat: ontdek meer!