Hoe maak je een recept/bereiding inventariseerbaar?

Recepten die je in je inventaris wilt kunnen tellen, zoals sauzen, zelfgemaakte desserts, deeg,... , kan je in Apicbase als "inventariseerbaar" instellen. Dit artikel toont je hoe dit werkt.

Let op: Als een recept eenmaal als inventariseerbaar is ingesteld, zal Apicbase dit recept uit voorraad nemen en niet de ingrediënten als je een portie verkoopt. Als de huidige voorraad op is, zal de software niet overschakelen naar de afzonderlijke ingrediënten, maar zal deze negatief worden voor dit inventariseerbaar recept.

Als je niet weet welke recepten je als inventariseerbaar moet instellen, lees dan eerst dit artikel.

Volg de onderstaande stappen om een recept inventariseerbaar te maken in Apicbase.

Het volledige recept of sub-recept moet worden ingesteld als voorraadhoudend.

1. Ga naar het recept dat u als stockeerbaar wilt instellen. Klik op "Bewerken". (Potlood )
    2. Ga naar het tabblad inventaris en klik op "Recept op voorraad zetten". Klik op "bewaar en ga naar receptdetail".
    3. Ter bevestiging krijgt u een briefje dat uw recept nu in uw inventaris zit en van daaruit wordt uitgevoerd.

U kunt dit omkeren, door het vakje "Recept op voorraad zetten" uit te vinken.