Checklist: Hoe richt je een nieuw filiaal in?

Je hebt een nieuwe vestiging geopend? Gefeliciteerd! Dit artikel helpt je om het in te richten in Apicbase.

Een filiaal toevoegen

1. Voeg het filiaal toe door op het instellingen-tandwiel in de rechterbovenhoek te klikken en te klikken op: "Filiaal-instellingen">"+Filiaal toevoegen". Als je geen vestigingen meer over hebt, neem dan contact op met je verkoopvertegenwoordiger.
  2. Klik op "filiaal-instellingen bewerken" bij het nieuwe filiaal.
  3. Vul de noodzakelijke informatie in:
    1. 'Algemeen'
      1. Naam
      2. Logo (Optioneel)
      3. Als dit filiaal zal functioneren als centrale keuken/centraal magazijn, stel je dit hier in. Lees meer.

4. Vul het 'contactgegevens' tabblad in
  5. Aangepaste velden: Voeg opslaglocaties toe voor het nieuwe filiaal.
  6. Inkoop: Indien gewenst kan je de gewenste leveranciers aanvinken voor de nieuwe locatie.

Alle noodzakelijke ingrediënten en recepten linken

1. Voeg nieuwe leveranciers toe als er nieuwe leveranciers zijn voor deze vestiging. Bekijk dit artikel als je een nieuwe geïntegreerde leverancier moet instellen. Neem contact op met support@apicbase.com als je de geïntegreerde leverancier al gebruikt, maar het assortiment van de nieuwe vestiging moet toevoegen.
  2. Voeg nieuwe ingrediënten toe aan je bibliotheek. (Voeg alleen ingrediënten toe die nog niet in je bibliotheek staan)
  3. Voeg nieuwe recepten toe aan je bibliotheek. De recepten die al in je bibliotheek staan, kunnen in bulk aan de nieuwe vestiging worden gekoppeld.
  4. De ingrediënten die gebruikt worden in de gekoppelde recepten zijn nu gekoppeld aan de nieuwe vestiging. Als er ingrediënten zijn die niet in recepten staan (non-food, schoonmaakproducten,...), kun je deze ook manueel in bulk aan de nieuwe vestiging linken.

Nieuwe gebruikers toevoegen aan de bibliotheek

1. Maak een gebruikersaccount voor nieuwe filiaal-/bibliotheekgebruikers voor de nieuwe locatie

Laatste stappen

1. Link jouw POS-artikelen met recepten voor de nieuwe locatie

Het gebruik van Apicbase bij de nieuwe vestiging

1. Train je personeel in het plaatsen en ontvangen van bestellingen in Apicbase.
  2. Train je personeel in het registreren van afval, productie en voorraadtellingen in Apicbase.
  3. Help je personeel bij de eerste voorraadtelling. Dit kan het best plaatsvinden wanneer bestellen en andere voorraadacties reeds bekend zijn en in gebruik zijn.

Vanaf het moment van de eerste voorraadtelling is de locatie live met Apicbase. Veel succes!