Center kalibratie (voor studio versie 2.5 of hoger)

Bij het verplaatsen van je studio kan het gebeuren dat de randen van de plaat te zien zijn in de foto. Dit betekent dat de camera niet meer in het midden scherpgesteld is en dat je hem in het midden moet kalibreren.

Als je studio niet meer gekalibreerd is, kun je hem opnieuw kalibreren door de onderstaande stappen te volgen.

Dit stappenplan is voor Studio versies 2.5 of hoger. Check hier welke versie je hebt.

1. Voorbereidende handelingen

• Druk het kalibratieformulier af. Download dit formulier hier
  • Zorg ervoor dat de printer op 1/1 schaal (100%) afdrukt. De afstand tussen de zijlijn en de punt moet precies 18,5 cm zijn. Het doel is dat de stip op het kalibratieblad precies in het midden van de studio staat.

2. Ga naar instellingen

• Start de applicatie in de studio. Klik op "Instellingen" op het startscherm.
    CENTER KAL 1
  • Scroll naar beneden in settings en zoek naar "Expert settings".
    CENTER KAL 2

• Je krijgt een nieuw menu te zien waarin "Activate Center Calibration Mode" staat vermeld. Daarnaast zie je een "i".
    CENTER KAL 3
  • Als je hierop klikt, verschijnt er een pop-up met meer informatie.
    CENTER KAL 4

3. Activeer de kalibratiemodus

• Klik op "Activate Center Calibration Mode".
  • Je wordt naar het Zoeker venster gebracht, waar de 'druk' knop is vervangen door een 'kalibratie' knop.
  • Plaats het kalibratieblad op het werkblad (zie stap 1, voorbereidende handelingen).
  • Zorg ervoor dat het kalibratieblad zo op de werkbladplaat wordt gelegd dat de stip precies 18,5 cm van de bovenkant en 18,5 cm van de linkerkant van het werkblad staat. De zijlijn kan je helpen bij het plaatsen van de kalibratieplaat.
  • Druk één keer op de knop "Kalibreren". Het kalibreren kan een paar seconden duren.
Je kan nu beginnen met het maken van foto's.