Welk soort afval heeft in een bepaalde periode het meeste verlies veroorzaakt?

Op zoek naar een antwoord op deze zeer belangrijke vraag? In dit artikel laten we zien waar je het rapport kunt vinden.

💡Lees dit artikel om te ontdekken hoe je afval kan registeren in Apicbase.

Ga eerst naar de Inventarisatiemodule en klik op "Afval" in de dropdown.

WASTE REPORT 1

Klik vervolgens op de knop "Rapporten" om een rapport te genereren. Er wordt een pop-up geopend waarin u een periode kunt selecteren.

WASTE REPORT 2-1

WASTE REPORT 3

Je wordt naar de "Exports"-pagina genavigeerd, waar je het rapport als een Excel-bestand kunt downloaden. Dit bestand is opgesplitst in vier tabbladen.

WASTE REPORT 4

1. Samenvatting

In het eerste tabblad vind je een overzicht van de verschillende afvalcategorieën en de redenen waarom ze werden verspild. In de laatste kolom vind je de totale hoeveelheid afval per reden.

2. Uitsplitsing van afvalgebeurtenissen

Dit tabblad geeft je een overzicht van alle afvalgebeurtenissen binnen de periode die je hebt geselecteerd.

WASTE REPORT 5

3. Uitsplitsing van voorraadartikelen (waarde)

Het derde tabblad is een uitsplitsing van alle items die binnen de geselecteerde periode zijn verspild, de redenen waarom ze zijn als afval werden geregistreerd en hun totale waarde.

WASTE REPORT 6

4. Uitsplitsing van voorraadartikelen (bedrag)

Het vierde tabblad is vergelijkbaar met het derde: een overzicht van alle afval producten, met hun totale hoeveelheid afval.

WASTE REPORT 7

🔎Om de vraag te beantwoorden 'Welk soort afval heeft in een bepaalde periode het meeste verlies veroorzaakt?

• Bekijk de categorieën van redenen waarom producten werden geregistreerd als afval. Kwam het vooral door keukenfouten, of door vervaldata? Worden producten vaak door klanten geretourneerd? Dit is informatie waaruit je belangrijke conclusies kan trekken.
  • Kijk naar de boekhoudkundige categorieën van je als afval geregistreerde artikelen. Waar zijn deze voornamelijk voedsel- of drankartikelen? Dit is waardevolle informatie die je kan helpen om meer inzichten te krijgen.