Wat zijn 'Par'- en minimale voorraadwaardes, en hoe gebruik ik ze in Apicbase?

Wanneer je een bestelling wilt plaatsen bij een leverancier, zijn de Par en de minimale voorraad erg handig. In dit artikel laten we je de ins en outs zien van het gebruik van deze handige tools.

Allereerst: waar staat Par voor? 'Periodieke Automatische Aanvulling', of simpel gezegd: de hoeveelheid van een ingrediënt die je na bestelling op voorraad wilt hebben.

In Apicbase is het mogelijk om voor elk ingrediënt in je bibliotheek een Par-niveau in te stellen. Als je alle levels hebt ingesteld, wordt het bestellen via Apicbase nog eenvoudiger.

Naast de Par kan je voor elk ingrediënt een minimaal opgevraagde voorraad toevoegen. Op het moment dat je voorraad onder de minimaal gevraagde voorraad komt, stuurt Apicbase je een waarschuwing via e-mail.

Het opzetten van een Par- en minimale voorraad

Er zijn twee manieren om Par- en minimumniveaus voor je ingrediënten in te stellen:

1. Handmatig (één voor één)

• Ga eerst naar de bewerkingsmodus van een ingrediënt in je bibliotheek en klik op 'Voorraad''.
  • Hier kun je een Par- en minimumniveau instellen voor elk pakket in je verschillende filialen.
    PAR MIN LEVEL 1

• Sla het ingrediënt op. Je Par-levels zijn nu beschikbaar bij het maken van een bestelling. Je krijgt een waarschuwing via e-mail wanneer je voorraad onder het gevraagde minimum ligt.

2. Via een Excel-import (in bulk)

• Ga in ''Settings'' naar ''Filialen''. Klik op ''Filiaal instellingen bewerken'' in de outlet van je keuze.
    PAR LEVELS 2

• Klik nu op ''Voorraad'' en download de voorraadlijst.
    PAR LEVELS 3
  • Open het Excel-bestand en vul de Par- en minimumniveaus in voor de ingrediënten in deze outlet.
    PAR MIN LEVEL 2
  • Sla het bestand op en importeer het. De Par- en minimumniveaus zijn nu automatisch zichtbaar in je ingrediënten.

Par-levels gebruiken bij het bestellen

Klaar om te bestellen? Ga dan naar de Bestelmodule en klik op ''Maak een bestelling aan''. Als je op de ''To Par''-knop klikt, wordt je bestelling automatisch ingevuld om je Par te bereiken.

PAR LEVELS 5