Hoe voeg je productietijd en -kosten toe aan je recepten

Om de volledige kosten van je recepten te berekenen, kun je de productietijd en -kosten toevoegen. Dit artikel laat je zien hoe.

Om de productiekosten te berekenen, moet je eerst de salarissen voor het personeel dat de gerechten bereidt, invullen. Met Apicbase kun je drie soorten salarissen toevoegen:

• Voorbereiden
  • Afwerken
  • Uitserveren

Als je deze salarissen wilt instellen, klik je op het instellingenwiel in de rechterbovenhoek en selecteer je de "bibliotheek"-instellingen.

Screen Shot 2022-10-04 at 10.51.48 AM

Ga naar het tabblad "Kostprijsberekening defaults (food & productie)". Daar kun je de "Standaard instellingen voor voedselkost" invoeren.

Screen Shot 2022-10-04 at 11.08.18 AM

Als je de salarissen hebt ingesteld, kun je beginnen met het invoeren van de productietijd per recept. Ga naar het recept waar je de productietijd aan wilt toevoegen en ga naar de bewerkingsmodus.

Screen Shot 2022-10-04 at 11.10.52 AM

Selecteer het tabblad "Productietijd" en daar kun je de verschillende soorten productietijden invullen.

De drie productietijden boven de lijn zijn gekoppeld aan de salarissen en worden gebruikt om de productiekosten te berekenen. Dit is de tijd dat het personeel actief bezig is met de voorbereiding van het recept.

De passieve bereidingstijd wordt niet gebruikt om de productiekosten te berekenen, omdat je personeel niet actief bezig is met het bereiden van het recept.

Screen Shot 2022-10-04 at 11.13.26 AM

Als je de salarissen en productiekosten invult, zul je zien dat de productiekosten worden meegenomen in het financiële tabblad.

Screen Shot 2022-10-04 at 11.15.46 AM