Hoe maak je bestellijsten aan?

Bestellen is heel eenvoudig met Apicbase. Door je eigen aangepaste bestellijsten te maken, kan het bestellen nog sneller en efficiënter verlopen.

Een bestellijst is een set van producten die je gemakkelijk kunt bestellen en die je niet in je hele ingrediëntenlijst hoeft te zoeken. Bijvoorbeeld een lijst met alle groenten die je wekelijks bestelt, een lijst met zuivelproducten die je consequent bestelt,...

Eerst behandelen we hoe je bestellijsten aanmaakt. Er zijn twee manieren om dit te doen:

• Je kunt je huidige concepten opslaan als bestellijst, of
  • Je kunt gewoon een bestellijst maken.

Vervolgens leggen we uit hoe je

• een bestellijst laadt
  • en tot slot kijken we hoe je bestaande bestellijsten kunt bewerken en verwijderen.

1. Maak een bestellijst aan door een order op te slaan

1. Klik op "Order aanmaken" in de inkoopmodule.
  2. Selecteer het filiaal waarvoor je een bestellijst wilt aanmaken.

Apicbase order list 1
  3. Vul de juiste hoeveelheden in voor de producten die je wilt bestellen door het veld in de bestelkolom in te vullen of door de "+" en "-" knoppen te gebruiken. Je kunt de APICBASE ORDER LIST ERASER-knop gebruiken om het bedrag te verwijderen.
  4. Klik op de knop "Bestellijsten" en kies voor "Sla de huidige status op".

Apicbase orderlist save current state 2
  5. Vul de naam in van de bestellijst die je aanmaakt. Je kan ook het vakje aanvinken als je de hoeveelheden van de bestelling in de lijst wilt opnemen. Klik op "Opslaan" om af te ronden.

Apicbase Order list 3

2. Maak een nieuwe bestellijst

Het is ook mogelijk om gewoon een nieuwe bestellijst aan te maken. Het voordeel van deze manier van het aanmaken van de lijst is dat je geen exacte hoeveelheid hoeft in te stellen voor de producten die je aan de lijst toevoegt.

1. Klik op "Order aanmaken" in de inkoopmodule.
  2. Selecteer de outlet waarvoor je een bestellijst wilt aanmaken.
  3. Klik op de knop "Bestellijsten" en selecteer "Aanmaken".

Apicbase Order list Create

4. Voeg nu de producten aan je bestellijst toe. Je kunt het toevoegen door de "+" en "-" symbolen te gebruiken zoals je bij een gewone bestelling zou doen, of je kunt het product zonder een bepaald bedrag toevoegen door op de APICBASE ORDER LIST ADD-1-knop te klikken. Een "?" verschijnt in het veld waar je normaal gesproken het bedrag invult.
  5. Als je een product zonder een bepaald bedrag wilt verwijderen, kun je de APICBASE ORDER LIST ERASER  knop gebruiken om dit product uit de lijst te verwijderen.
  6. Je kunt ofwel "Veranderingen ongedaan maken" als je de lijst niet wilt maken, of klik op "Opslaan".
  7. Je kunt ook de naam van de lijst wijzigen.

Apicbase orderlist create new

In beide gevallen heb je een bestellijst gemaakt.

Als je de pagina verlaat zonder op te slaan, wordt de lijst niet opgeslagen zoals bij een gewone bestelling.

3. Bestellijst laden

1. Klik op de knop "Bestellijsten" in het venster "Order maken" en selecteer "Laden".

Apicbase Orderlist Load
  2. Selecteer de bestellijst die je wilt laden in het dropdown menu.
  3. Selecteer "Laden en vervangen" als je de lijst wilt laden en eventuele geopende bestelconcepten wilt verwijderen. In principe zal deze optie dus eerst al je lopende concepten verwijderen en vervolgens de bestellijst laden.
  4. Selecteer "Laden" als je de producten van de bestellijst wilt toevoegen aan de openstaande bestellingen. Als een bepaald artikel zowel in de bestellijst als in een van je openstaande concepten staat, wordt het bedrag overschreven door het bedrag dat in de bestellijst is opgegeven.

APICBASE ORDER LIST 7B

Nu is de bestellijst geladen. Je kan de bestellingen nu nog aanpassen door:
    1. De ingestelde hoeveelheden te wijzigen.
    2. Andere producten aan de bestelling toe te voegen.
    3. Vul de bestelhoeveelheden in voor de producten van de bestellijst die niet werden ingesteld. (met: "?")
    4. Verstuur je bestelling zoals je bij een gewone bestelling zou doen of ga terug en de bestelling wordt opgeslagen in je bibliotheek. Het wijzigen van de bestelling die met een lijst is gemaakt, verandert niets aan het sjabloon van de bestellijst.

💡Tip: Je kunt altijd filteren op "Filters bestelling" -> "Vaststaande hoeveelheid" of "Has Uknown Quantity Set". De eerste filtert de artikelen die een hoeveelheid hebben in de bestellijst, de tweede filtert de artikelen die een "?" hebben in de bestellijst.

UNKNOWN Q SET-1

💡Je kan ook filteren op de artikelen van een enkele bestelling in het winkelwagentje door naast de naam van de filterknop te klikken.

Apicbase Ordelist orderfilter

💡 Als je geen bedrag invult voor artikelen die met een "?" in de bestellijst staan, wordt het artikel niet aan de bestelling toegevoegd.

Een bestellijst bewerken of verwijderen

1. Klik op de knop "Bestellijsten" in het venster "Order maken".
  2. Selecteer "Bewerken".

Apicbase Orderlist Edit
  3. Selecteer de naam van de lijst die je wilt bewerken in de dropdown rechts van de popup. Een overzicht van de bestellijst verschijnt aan de rechterkant.

APICBASE ORDER LIST 7
  4. Je kunt ervoor kiezen om de bestellijst te verwijderen of te bewerken door op de "Verwijderen" of "Bewerken" knop te klikken.

APICBASE ORDER LIST 8-1
  5. Als je op de "Bewerken" knop klikt, wordt de bestellijst geopend.
    1. Wijzig items of hoeveelheden in de lijst.
    2. "Opslaan": Sla de wijzigingen die je in de lijst hebt aangebracht op.
    3. APICBASE EDIT: Wijzig de naam van de lijst.
    4. Wijzigingen weggooien: verwijder alle wijzigingen die je in de lijst hebt aangebracht sinds je laatste opslag.
    5. "Verwijderen": Verwijder de lijst.

APICBASE ORDER LIST 9