Hoe kan ik een gebruiker toevoegen in Apicbase?

Het is belangrijk dat elke gebruiker een eigen account heeft in Apicbase. Zo heb je een mooi overzicht over wie welke acties onderneemt en kan je ook eenvoudig de gebruikers beheren.

Er zijn twee soorten gebruikers in Apicbase.

• Bibliotheekgebruikers: Beheren de Apicbase bibliotheek. Kunnen ingrediënten, recepten, menu's, leveranciers beheren, maar kunnen ook de dagelijkse handelingen zoals bestellen, voorraad tellen, waste behereren enz. uitvoeren.
  • Filiaalgebruikers: Dit zijn medewerkers van de filialen die instaan voor de dagelijkse handelingen in Apicbase. Zij kunnen recepten raadplegen, bestellingen plaatsen, voorraad tellen, stockable recepten aanmaken, waste registreren enz.

1. Bibliotheekgebruikers toevoegen

Ga naar "Gebruikers"  in de sectie "Instellingen" in de navigatiebalk. Je ziet nu een overzicht van alle gebruikers die al verbonden zijn met uw bibliotheek, samen met hun rechten.

USERS 1

Om een bibliotheekgebruiker toe te voegen, vindt u de “+bibliotheekgebruiker toevoegen” knop onder de gebruikerslijst. Er zal een pop-up verschijnen.

• Vul alle gegevens in die gevraagd worden: voornaam, achternaam en e-mailadres. Zorg ervoor dat het e-mailadres correct is, want de nieuwe gebruiker zal een activeringsmail ontvangen op dat e-mailadres.
    • Je kan de rechten wijzigen door de checkboxen onder de verschillende rechten aan te vinken. Lees hier meer over de verschillende rechten.
    • Klik op "Sla wijzigingen op”. De gebruiker zal worden toegevoegd aan de gebruikerslijst, maar nog niet worden geactiveerd. De nieuwe gebruiker zal een e-mail ontvangen met daarin een activeringslink om het account te activeren en een nieuw wachtwoord in te stellen. Zodra het wachtwoord is ingesteld, kan de nieuwe gebruiker inloggen op Apicbase.
    • In het geval dat de nieuwe gebruiker geen e-mail ontvangt (controleer ook de spam-map), zie je een klein slotje achter zijn of haar naam. Door hierop te klikken, kan je ook de activeringslink zien. Door deze link te gebruiken wordt ook zijn of haar account geactiveerd.

USERS 2

Als je al de beschikbare gebruikersaccounts hebt gebruikt, neem dan contact op met support@apicbase.com om het aantal te verhogen.

Filiaalgebruikers toevoegen

Om gebruikers toe te voegen aan een specifiek filiaal, kies het “Filiaalggebruikers”-tab.

Klik op de knop “+filiaalgebruiker toevoegen” en vul de gegevens in van de gebruiker die u wilt toevoegen.

USERS 3

Kies de fililalen waar de gebruikers toegang toe moeten hebben.

Vul de gegevens in en klik op "Sla wijzigingen op". De nieuwe outlet-gebruiker ontvangt een e-mail met daarin een activeringslink om het account te activeren en een nieuw wachtwoord in te stellen. Zodra het wachtwoord is ingesteld, kan de nieuwe filiaalgebruiker inloggen op Apicbase.