Hoe kan ik een gebruiker toevoegen aan mijn bibliotheek of vestiging?

In dit artikel ontdek je hoe je een nieuwe gebruiker kunt toevoegen aan een bibliotheek of vestiging.

Elke gebruiker, zowel bibliotheek- als vestigingsgebruiker, moet worden toegewezen aan een rol en specifieke machtigingen! Anders kan de gebruiker mogelijk niet werken in Apicbase.

Inhoudsopgave

1. Bibliotheksgebruikers toevoegen
  2. Hoe je machtigingen instelt voor bibliotheekgebruikers
  3. Gebruikers toevoegen aan de vestiging
  4. Het verschil tussen een bibliotheekgebruiker en een vestigingsgebruiker

1. Bibliotheksgebruikers toevoegen

Om gebruikers aan uw bibliotheek toe te voegen, zodat ze met hun eigen account toegang hebben tot de bibliotheek, volgt u de onderstaande stappen:

• Ga naar "Bibliotheekgebruikers" in het gedeelte "Instellingen" in de navigatiebalk.

lib user

• U ziet een overzicht van alle gebruikers die al zijn verbonden met uw bibliotheek, samen met hun machtigingen. Om een gebruiker toe te voegen, zoekt u de knop '+ Voeg bibliotheekgebruiker toe' rechtsboven boven de gebruikerslijst.
    new user
  • Een pop-upvenster verschijnt.
    • Vul alle gevraagde gegevens in: voornaam, achternaam en e-mailadres. Zorg ervoor dat het e-mailadres correct is, aangezien de nieuwe gebruiker een activeringsmail op dat e-mailadres zal ontvangen.
    • Klik op "Opslaan". De gebruiker wordt toegevoegd aan de gebruikerslijst, maar is nog niet geactiveerd. De nieuwe gebruiker ontvangt een e-mail met een activatielink om het account te activeren en een nieuw wachtwoord in te stellen. Zodra het wachtwoord is ingesteld, kan de nieuwe gebruiker inloggen op apicbase.com.swort festgelegt ist, kann sich der neue Benutzer bei apicbase.com anmelden.
    • Als de nieuw toegevoegde gebruiker geen e-mail ontvangt (controleer ook de spammap), ziet u een klein slotje achter hun naam. Door hierop te klikken, kunt u ook de activatielink zien. Door deze link te gebruiken, wordt het account ook geactiveerd.

Als u alle beschikbare bibliotheekgebruikers heeft opgebruikt, neem dan contact op met support@apicbase.com om dit aantal te verhogen.

Bibliotheekgebruikers kunnen ook beperkte rechten krijgen.

2. Hoe je machtigingen instelt voor bibliotheekgebruikers:

• Klik op "+ Gebruikersrol toevoegen".
    • Er wordt een nieuw veld geopend.
    • Geef de specifieke rol onder "Rolnaam" een naam.
    • Kies de specifieke machtiging die de bibliotheekgebruiker moet krijgen.
    • Klik onderaan links op "Toevoegen".
      librole

3. Outlet-gebruikers toevoegen

Om gebruikers aan een specifieke vestiging toe te voegen, kies je het tabblad "Outlet-gebruikers" in het gedeelte "Instellingen" in de navigatiebalk.

• Klik op de knop "+ Outlet-gebruiker toevoegen" en vul de gegevens in van de gebruiker die je wilt toevoegen.

outlet

Vul de details in en klik op "Wijzigingen opslaan". De nieuwe outletgebruiker ontvangt een e-mail met een activatielink om het account te activeren en een nieuw wachtwoord in te stellen. Zodra het wachtwoord is ingesteld, kan de nieuwe outletgebruiker inloggen op apicbase.com.

Als je alle beschikbare outletgebruikers hebt gebruikt, neem dan contact op met support@apicbase.com om dit aantal te verhogen.

4. Het verschil tussen een bibliotheekgebruiker en een filiaalgebruiker

Een bibliotheekgebruiker is iemand die jouw Apicbase-bibliotheek beheert. Ze kunnen recepten maken, ingrediënten toevoegen, instellingen wijzigen, gebruikers toevoegen, enzovoort. Dit kunnen ze doen voor jouw hele bibliotheek en dus voor al jouw verschillende vestigingen (indien hen deze rechten zijn verleend).

Een filiaalgebruiker kan dezelfde rechten hebben, maar alleen voor het specifieke filiaal waaraan hij is toegewezen. Hier kun je een 'filiaalrol' maken die je aan elke extra filiaalgebruiker kunt toewijzen die je toevoegt.