Hoe kan ik de gebruikersrechten van bibliotheekgebruikers bekijken en wijzigen?

Het beheren van de gebruikersinstellingen van de bibliotheek is zeer eenvoudig in Apicbase. Dit artikel laat zien hoe je ze kunt bekijken en wijzigen.

Er zijn twee soorten gebruikers: Bibliotheek gebruikers en filiaal gebruikers. Als je wilt lezen over het toevoegen van nieuwe gebruikers, lees dan het volgende artikel.

Dit artikel informeert je over de gebruikersrechten van de bibliotheek. Bibliotheekgebruikers zijn gebruikers die je Apicbase bibliotheek beheren, ze kunnen recepten maken, ingrediënten toevoegen, instellingen wijzigen, gebruikers toevoegen...

Als je meer wilt weten over filiaal-gebruikersrechten. Bekijk dit artikel.

Volg de onderstaande stappen om de machtigingsinstellingen van een bepaalde gebruiker te bekijken en te wijzigen:

• Ga naar "Bibliotheekgebruikers" in het gedeelte "Instellingen".

Apicbase Permisison levels 1
  • Je krijgt een overzicht van alle gebruikers die toegang hebben tot je bibliotheek, inclusief al hun rechten.
  • Om de rechten te wijzigen, klik je op "Bewerken" naast de naam van de persoon voor wie je de rechten wilt wijzigen.

Apicbase library permissions 2Apicbase Library Permissions 2b
  • Er verschijnt een pop-up. Vink alle vinkjes van de rechten aan die de gebruiker mag hebben en klik op "Wijzigingen opslaan". Om een toestemming ongedaan te maken, klik je nogmaals op het selectievakje.

Apicbase library permissions 3

Om meer te weten te komen over de verschillende rechten, klik hier.

• Om een gebruiker volledig te verwijderen, klik je op het kleine prullenbakicoontje achteraan elke gebruiker. Afhankelijk van de grootte van je scherm, kan het zijn dat je naar rechts moet scrollen voordat je dit icoontje ziet.
    delete user