Hoe de gebruikersmachtigingen en -rollen van de bibliotheek te bekijken en te wijzigen?

Het beheren van de bibliotheekgebruikersinstellingen is heel eenvoudig in Apicbase. Dit artikel toont u hoe u bibliotheekgebruikers kunt bekijken, wijzigen en specifieke rollen kunt geven.

Er zijn twee soorten gebruikers: Bibliotheek gebruikers en Outlet gebruikers. Als u meer wilt weten over het toevoegen van nieuwe gebruikers, lees dan het volgende artikel.

Dit artikel informeert u over de rechten en rollen van bibliotheekgebruikers. Bibliotheekgebruikers zijn gebruikers die uw Apicbase-bibliotheek beheren, zij kunnen recepten aanmaken, ingrediënten toevoegen, instellingen wijzigen, gebruikers toevoegen... U kunt echter ook de rollen beperken...

Als u meer wilt weten over Outlet gebruikersrechten. Bekijk dit artikel.

Hoe de machtigingsinstellingen van een bepaalde gebruiker te bekijken en te wijzigen, volg de onderstaande stappen:

• Ga naar "Bibliotheekgebruikers" in de sectie "Instellingen"".

eng1
  • U krijgt een overzicht van alle gebruikers die toegang hebben tot uw bibliotheek, inclusief hun toegewezen rol.  Om iemands rol te wijzigen, klikt u op het pictogram "Bewerken" naast de naam van de persoon voor wie u de rechten wilt wijzigen.

• role

• Er verschijnt een pop-up. Vervolgens ziet u de gebruikersgegevens. U kunt de rol van de gebruiker alleen wijzigen als u daarvoor de juiste rechten heeft en op "Wijzigingen opslaan" klikt. Om een toestemming ongedaan te maken, klikt u nogmaals op het selectievakje.

• edit user1-1

Om meer te weten te komen over de verschillende rechten, klik hier.

Hoe machtigingen toevoegen aan de bibliotheekgebruiker:

• Om specifieke rollen toe te kennen, klikt u bovenaan op "Bibliotheekrollen".

nxt
  • Klik op het potlood om de rol toe te voegen.

librole
  • Er verschijnt een nieuw venster waarin u de verschillende rollen voor de bibliotheekgebruiker kunt kiezen.  Klik op "Submit changes" en de bibliotheekgebruiker wordt ingesteld met de ingestelde rollen.

Hoe verwijder je een gebruiker:

• Om een gebruiker volledig te verwijderen, klikt u op het kleine prullenbak-icoontje van elke gebruiker. Afhankelijk van de grootte van uw scherm, kan het zijn dat u naar rechts moet scrollen voordat u hier toegang toe krijgt.

delete-1