Het gebruikersbeheer van filiaalgebruikers: rechten toewijzen

In Apicbase kan je specifieke rechten toewijzen aan verschillende filiaalgebruikers. Dit laat je toe om te bepalen welke acties filiaalgebruikers kunnen uitvoeren in Apicbase.

Je kan verschillende rollen aanmaken voor verschillende gebruikers of groepen gebruikers. Deze rollen kan je per filiaal beheren. Als je geen specifieke rechten toekent aan een filiaalgebruiker, krijgt die automatisch alle mogelijke rechten toegekend.

Er zijn een aantal specifieke rollen in Apicbase:

• Menu Machtigingen: De gebruiker kan nieuwe menu's toevoegen aan het filiaal.
  • Recept Machtigingen: De gebruiker kan nieuwe recepten toevoegen aan het filiaal.
  • Bestelling Machtigingen: De gebruiker kan bestellingen versturen. Als de gebruiker deze toestemming niet heeft, kan hij/zij nog steeds bestellingen aanmaken, maar deze niet versturen.
  • Inventaris Machtigingen: De gebruiker kan de hoofdtelling sluiten. Als de gebruiker deze toestemming niet heeft, kan hij/zij nog steeds sub-tellingen sluiten.
  • Taken: De gebruiker kan taken creëren, wijzigen en verwijderen en/of uitvoeren.
  • Apicbase Assistent Machtigingen: De gebruiker heeft toegang tot de Apicbase Assistent en kan actie ondernemen om problemen die daar weergegeven worden op te lossen.

Maak een nieuwe gebruikersrol aan

• Klik op de knop instellingen in de rechterbovenhoek en selecteer "Gebruikers".
  • In het tabblad "Filiaalgebruikersfuncties" krijg je een overzicht van alle rollen en de gebruikers die aan deze rol zijn toegewezen. Je kunt de rol bewerken door op de bewerk-knop APICBASE EDIT te klikken.
    ROLE 1
  • Je kan ook een rol toevoegen door op de "+ Een gebruikersfunctie toevoegen" knop te klikken. Als je op deze knop klikt, verschijnt er een popup waar je een nieuwe rol kan aanmaken:
    • Stel de naam van de rol in.
    • Stel de rechten in die de gebruikers met deze rol nodig hebben.
  • Klik op "Toevoegen" om de rol aan te maken.

Apicbase Outlet User Roles 2

Bv: In dit voorbeeld wordt de rol "Sous Chef" aangemaakt. De gebruikers met deze rol kunnen recepten en menu's toevoegen aan deze outlet.

Je ziet dat de rol nu is toegevoegd aan de lijst met gebruikersrollen.

ROLE 3

Wijs de rol toe aan een gebruiker

• Ga terug naar de "Outlet Users" tab en klik op de bewerk-knop APICBASE EDIT.
  • De popup met gebruikersinformatie verschijnt.
  • Klik op het drop-down menu in de linkerbenedenhoek. Selecteer de rol die je wilt toewijzen. De standaard rol geeft alle mogelijke rechten.
  • Klik op "Wijzigingen opslaan".

ROLE 4

In het tabblad "Outlet gebruikersrollen" zie je nu de naam van deze gebruiker in de rij van de "Sous Chef" rol.ROLE 5