Hoe kan ik een afvalrapport genereren?

Elk voedingsbedrijf streeft ernaar om voedselverspilling tot een minimum te beperken. Door voedselverspilling te registreren in Apicbase, kun je een perfect overzicht krijgen van al het afval dat je filialen produceren.

Dit artikel laat zien hoe je hier een rapport over kunt genereren. Volg de volgende stappen stappen om het afvalrapport te genereren:

• Klik op "Inventarisatie">"Afval".
  • Selecteer de outlet waarvoor je het rapport wilt genereren.
  • Je krijgt een overzicht van alle afvalgebeurtenissen die voor deze outlet zijn geregistreerd.
    Apicbase Waste Rerport 01-1
  • Klik op "Rapporten" en selecteer "Over Periode".
    Apicbase Waste Report 2
  • Selecteer de periode waarvoor je het rapport wilt genereren.
  • Klik op "Exporteren" en selecteer "Ga naar Exporteren".
    Apicbase Waste Report 3
  • Het rapport wordt gegenereerd, klik op "Download".
  • Open het rapport in de Downloads-map van je computer.
  • Het tabblad "Samenvatting" bevat:
    • Waarde van de verspilde items verdeeld over de afvalcategorieën en de boekhoudkundige categorie.
    • Totale verspilde waarde per afvalcategorie.
      Apicabse Waste Report 4
    • ID van een afvalgebeurtenis:
    • Evenementdatum:
    • Geregistreerd door: gebruiker die het evenement heeft geregistreerd.
    • Voorraaditem dat werd verspild: de recepten/schotels die werden verspild, worden opgesplitst in de ingrediënten die ze bevatten.
    • Boekhoudkundige categorie
    • Afval categorie
    • Hoeveelheid verspild
    • Waarde van het verspilde bedrag
  • De "Waste Events Breakdown" bevat voor elk verspild voorwerp:
    Apicbase waste report 5
  • De "Stock Items Breakdown" bevat voor elk verspild voorwerp de waarde verdeeld per afvalcategorie
    Apicbase Waste Report 6
  • De "Stock Items Breakdown" bevat de hoeveelheid van elk verspild voorwerp, verdeeld over de verschillende afvalcategorieën.
    Apicbase Waste Report 7