Tips voor het invullen van Apicbase ingrediënt Excel-sjabloon

Het gebruik van de ingrediëntensjabloon om informatie over de ingrediënten in te voeren kan je veel tijd besparen. Het is belangrijk om te weten welke informatie je kan invullen in welke kolommen. Dit artikel geeft je tips!

Als je nieuw bent in het importeren van ingrediënten in Apicbase, kun je het beste beginnen met dit artikel. Klik hier als je meer wilt weten over het downloaden en uploaden van het ingrediëntbestand.

• Kolom A (Apicbase ID): Deze kolom bevat een uniek Apicbase ID voor dit ingrediënt. Het ID is aangemaakt door Apicbase, je moet dit nooit zelf invullen. Als je een ingevulde ingrediëntenlijst van je bestaande ingrediënten downloadt, zal het Apicbase ID daar in staan. Als je een leeg sjabloon downloadt, zal deze kolom leeg zijn. Het is belangrijk dat je de juiste Apicbase ID gebruikt als je nieuwe informatie over een bestaand ingrediënt invoert. Lees dit artikel om meer te weten te komen over de Apicbase ID.
  • Kolom G (Approved): Deze kolom geeft aan of het product is geverifieerd voor productie.
    • 1 = Goedgekeurd
    • 0 = Niet goedgekeurd
  • Kolom H (Toegestaan in productie): Deze kolom geeft aan of het product is toegestaan in productie.
    • 1 = Toegestaan
    • 0 = Niet toegestaan
  • Kolom J, K en M (categorie/subcategorie/boekhoudkundige categorie): Dit zijn aangepaste velden die je kunt veranderen. Het is belangrijk dat je eerst de waarden van deze aangepaste velden instelt voordat je ze in het sjabloon invult. De waarden die je invult, moeten wel de exacte waarden zijn die je hebt ingesteld. Als je wilt lezen over het instellen van deze aangepaste velden, lees dan dit artikel.
  • Kolom S (Mass volume ratio): Hier vul je in hoeveel liter overeenkomt met 1 kg van dit ingrediënt. Je vult bijvoorbeeld "0,9" in als 1 kg van het product gelijk is aan 0,9 liter.
  • Kolom T (afval%): Hier kun je het afvalpercentage voor dit ingrediënt instellen. Afval werkt op drie niveaus: bibliotheek, ingrediënt en recept. Als je hier meer over wilt weten, klik dan hier.
  • Kolom U (Gevalideerd): In deze kolom vul je in of de allergenen informatie van dit ingrediënt is gevalideerd.
    • 1 = Gevalideerd
    • 0 = Niet gevalideerd
  • Kolom V bevat de "validatiedatum". Vul het formaat in: DD/MM/JJJJ
  • Kolommen W - BD (Allergenen): Dit zijn allergenen die in de meeste landen officieel erkend zijn.
    • 1 = Bevat
    • 2 = Kan sporen bevatten van
    • 3 = Onbekend
  • Kolommen BE-CA (Voedingsinfo): Dit is informatie over andere mogelijke producten die het ingrediënt kan bevatten.
    • 1 = bevat dit product
    • 0 = Bevat dit product niet
  • Kolommen CB - CI (Dieetinfo): In deze kolommen vind je informatie over specifieke diëten.
    • 1 = dit ingrediënt kan worden gebruikt voor dit dieet
    • 0 = dit ingrediënt kan niet worden gebruikt voor dit dieet
  • Kolommen CJ: hier kunt u de ppm invullen voor sulfieten
  • Kolommen CI - ED (Voedingswaarden): In deze kolommen vind je de waarden voor de voedingswaarden.
    • CI: Gevalideerd:
      • 1 = de voedingswaarden voor dit ingrediënt zijn gecontroleerd en gevalideerd
      • 0 = de voedingswaarden voor dit ingrediënt zijn niet gecontroleerd en gevalideerd
    • CL: Validated at: validatiadatum
    • CJ: voor gewicht: hier vul je de hoeveelheid in waarvoor de voedingswaarden zijn opgegeven. Over het algemeen is dit per 100 gram, dus vul je hier "100" in.
    • CK: voor gewichtseenheid: Hier vul je de eenheid in voor de hoeveelheid waarvoor de voedingsinfo is opgegeven. In het eerste voorbeeld vul je "g" in.