Barcodes genereren voor producten zonder GTIN-code

In bepaalde gevallen, zoals bij verse producten of intern geproduceerde voorraadhoudende recepten, kan het voorkomen dat u geen barcode heeft voor uw producten. Er is echter een oplossing voor dit probleem.

Let op: zelfbedachte barcodes werken niet met Apicbase, omdat daarvoor GTIN-codes in het juiste formaat nodig zijn.

Hier zijn de stappen om uw eigen GTIN-codes aan te maken en scanbare barcodes te genereren:

1. Genereren van GTIN-codes:

Om ervoor te zorgen dat uw GTIN-codes het juiste formaat hebben, kunt u de volgende tool gebruiken:

Met deze tool kunt u een willekeurige reeks getallen invoeren (12 of 13 cijfers) en vervolgens op 'berekenen' klikken. Dit berekent een geldig 'controlegetal' om er een correcte GTIN-code van te maken.

Om de juistheid ervan te controleren, kunt u de uitvoer weer in het invoerveld plakken en op 'valideren' klikken om er zeker van te zijn dat het een geldige code is.

2. Scanbare barcodes genereren

Om scanbare barcodes te genereren die overeenkomen met uw GTIN-codes, kunt u de volgende barcodegenerator gebruiken:

Selecteer EAN-13 als codetype voor een 13-cijferige barcode. Houd deze barcodes gemakkelijk toegankelijk, door ze op te slaan of af te drukken op een blad of als sticker. Door deze barcodes te scannen kunnen uw producten worden herkend wanneer u de barcodescanner-app gebruikt.

Belangrijke opmerking:

Apicbase ondersteunt de volgende barcodeformaten: ISBN13, ISBN10, EAN13, EAN18, UPC-A, GTIN (EAN-14) en UPC-E. Het is dus van cruciaal belang dat de barcodes die u genereert voldoen aan deze ondersteunde formaten.

Extra bronnen:

Voor andere gratis barcodegeneratoren kunt u de onderstaande opties bekijken. Houd er echter rekening mee dat deze mogelijk geen functionaliteit voor bulkcreatie en -export bieden:

Indien nodig kunt u op deze website meer informatie krijgen over verschillende soorten streepjescodes: https://www.activebarcode.com/

Conclusie: Door deze stappen te volgen en de aanbevolen tools te gebruiken, kunt u geldige GTIN-codes en scanbare barcodes voor uw producten genereren, zelfs als u geen bestaande barcodes heeft. Dit maakt een naadloze integratie mogelijk met de Apicbase barcodescanner-app, waardoor een nauwkeurige productherkenning en -beheer wordt gegarandeerd.