Ik heb geen barcode voor mijn producten

Het kan voorkomen dat je geen barcode hebt voor je producten. Denk aan verse producten of voorraadhoudende recepten (bijv. sauzen) die je in eigen beheer produceert. Hier is een truc om dat op te lossen!

De barcodescanner app heeft voor elke verpakking een GTIN/EAN code nodig. Als je deze code niet hebt voor sommige van je producten, dan kan je deze zelf aanmaken. Volg de eenvoudige stappen hieronder:

Wij vinden deze goed: Online Barcode Generator

Voer je GTIN-codes in het tekstveld in. Zorg ervoor dat het type op Code-128 staat. Selecteer "één barcode per rij" en klik op "downloaden". Er wordt een zip-bestand gedownload met alle barcodes.

barcode generator 1

Houd nu nu deze barcodes bij de hand of print ze uit op een blad papier of als stickers. Scan deze barcodes en je producten zullen herkend worden bij gebruik van de barcode scanner app.

Tip: maak de GTIN-omschrijving niet te lang, want dan wordt de barcode te groot en kan deze moeilijk door de app worden gelezen. De barcode moet passen in het voorziene cameraveld in de app.

Andere gratis barcodegeneratoren vind je hieronder (merk op dat ze geen bulkcreatie- en exportfunctionaliteit hebben):