Wat moet u doen als u geen barcode voor uw producten hebt?

Het kan voorkomen dat je geen barcode hebt voor je producten. Denk aan verse producten of inventariseerbare recepten (bijv. sauzen) die je zelf produceert. Op volgende manier kan je dit oplossen!

De barcodescanner app heeft voor elke verpakking een GTIN/EAN code nodig. Als je deze code niet hebt voor sommige van je producten, dan kan je deze zelf aanmaken. Volg de eenvoudige stappen hieronder:

U kunt alleen individuele en officiële barcodes aanmaken als uw bedrijf is geregistreerd.

Indien u uw bedrijf nog moet registreren om barcodes te kunnen aanmaken, ga dan naar:  https://www.gs1.org/

Gebruik geen zelfverzonnen barcodes - die werken niet!

Indien nodig kunt u op deze website meer informatie krijgen over barcodes: https://www.activebarcode.com/
(u hoeft zich niet te registreren of iets te downloaden van deze website, als u naar beneden scrolt kunt u de verschillende soorten streepjescodes vinden en er meer over te weten komen)

• Zodra u geregistreerd bent of al de officiële mogelijkheid hebt om individuele barcodes aan te maken, kunt u:

Wij vinden deze goed: Online Barcode Generator

Voer je GTIN-codes in het tekstveld in. Zorg ervoor dat het type op Code-128 staat. Selecteer "één barcode per rij" en klik op "downloaden". Er wordt een zip-bestand gedownload met alle barcodes.

barcode generator 1

Houd nu nu deze barcodes bij de hand of print ze uit op een blad papier of als sticker. Scan deze barcodes en je producten zullen herkend worden bij gebruik van de barcode scanner app.

ALLEEN de volgende barcodes worden ondersteund door Apicbase:
ISBN13, ISBN10, EAN13, EAN18, UPC-A, GTIN (EAN-14) en UPC-E.

Zorg er daarom voor dat u geaccepteerde Barcodes genereert voor Apicbase!

Andere gratis barcodegeneratoren vind je hieronder (merk op dat ze geen bulkcreatie- en exportfunctionaliteit hebben):

U kunt uw barcode controleren en bewijzen onder https://eancheck.com/