Hoe pas ik de leverancier van mijn ingrediënten aan?

Wil je wisselen van leverancier voor bepaalde ingrediënten? In dit artikel leggen we uit hoe je de leveranciersinformatie voor die ingrediënten kan aanpassen.

Voorbeeld: je wil de samenwerking met leverancier Onze Wijnen NV stopzetten en je wil al deze ingrediënten overzetten naar een nieuwe leverancier: Distillerij 't Vat.

Er zijn twee manieren om dit te doen:

1. Manueel (één voor één)

Als je slechts voor een aantal ingrediënten van leverancier wil veranderen kan je dit snel en gemakkelijk manueel doen. De eerste stap die je moet zetten is Distillerij 't Vat als leverancier aan Apicbase toevoegen. Lees in dit artikel hoe.

Nu de nieuwe leverancier is toegevoegd, kan je starten met het wijzigen van de leveranciersinformatie voor de ingrediënten.

• Ga naar "Ingrediënten".
  • Selecteer het ingrediënt dat wil bewerken en ga naar het tabblad "Pakket en prijs" in de bewerkingsmodus.
    CHANGE SUPPLIER 1
  • Klik nu op de '+' voor de pakketten die van leverancier moeten veranderen. Je kan nu Distillerij 't Vat toevoegen als leverancier voor dit ingrediënt.
    CHANGE SUPPLIER 2
  • De nieuwe leverancier is zichtbaar in de dropdown. Klik deze hier aan en sla op.
  • Nu is het tijd om in te stellen dat deze ingrediënten niet meer bestelbaar zijn bij de vorige leverancier, Onze Wijnen NV. Klik hiervoor op "Bewerken" en verwijder het vinkje bij de vakjes "Is bestelbaar" en "Is actief?". Klik vervolgens op "Pakketten van de leverancier bijwerken".
    CHANGE SUPPLIER 3
  • Als jij (of één van je collega's) nu een bestelling wil doen voor deze ingrediënten, zal dat niet meer mogelijk zijn bij leverancier Onze Wijnen nv.

💡Tip: om snel alle ingrediënten van één leverancier te vinden, kan je snel zoeken en filteren in de ingrediënten. Lees dit artikel om te ontdekken hoe.

2. Via Excel (in bulk)

Als je voor veel ingrediënten tegelijk van leverancier wil veranderen, kan het handig zijn om dit via Excel te doen. Op deze manier wordt de nieuwe leverancier ook automatisch toegevoegd aan Apicbase.

• Ga naar je ingrediënten en importeer de lijst "Ingredient's Packages".CHANGE SUPPLIER 4
  • Download de lijst.
    CHANGE SUPPLIER 5
  • De volgende stappen zijn heel eenvoudig. Ga naar het gedownloade Excel-bestand en zoek naar de ingrediënten waarvoor je van leverancier wil veranderen.
  • Kopieer en plak deze rijen en verander de naam van de leverancier (zie de groene frames in de schermafbeelding hieronder).
  • Belangrijk: zorg ervoor dat de leverancier waar je niet meer mee wilt werken, in de laatste kolom "Orderable" op 0 staat.
  • Sla dit bestand op en upload het. Je ingrediënten worden nu automatisch gewijzigd.
    CHANGE SUPPLIER 6

Je kan ook een selectie van ingrediënten exporteren. Bijvoorbeeld alle pakketten van één leverancier. Lees in dit artikel hoe.