Hoe maak ik een productieplan op basis van samengevoegde interne orders?

Wanneer je gebruik maakt van onze interne bestel- en productiemodule, is het logisch dat je een productieplan wilt kunnen maken op basis van de interne orders die de productiekeuken heeft ontvangen. Dit artikel laat je zien hoe.

Om deze functie te kunnen gebruiken is het belangrijk dat je weet hoe interne bestellingen en de module productieplanning werken. Je kan alles over deze modules te weten komen in de volgende artikelen.

Intern bestellen

Productie Module

• Om een productieplan te maken vanuit de geaggregeerde interne bestellijst, ga je eerst naar de geaggregeerde bestellijst.

Apicbase Aggr Order Plan 1
  • Selecteer de orders waarvoor je een productieplan wilt aanmaken.
    • Je kan filteren op bestelpunt, PO nummer(s), Verwachte leveringsdatum en enkel ingrediënten of recepten.
  • Je kan alle items selecteren door op het selectievakje in de kopregel te klikken.
    Klik op de knop "Productie plannen".
  • Er opent een popup die de recepten toont die besteld zijn in de geselecteerde interne orders, maar die niet voldoende voorraad hebben.

Apicbase Agg Order Plan 2
    • Je kan extra porties toevoegen aan deze recepten door de porties te wijzigen.
    • Je kan recepten toevoegen die voldoende voorraad hebben, maar die je toch wilt produceren. Vink het vakje aan naast: "Neem inventariseerbare recepten op met voldoende...".
    • Je kan de gebruiker toevoegen die het recept gaat maken en het werkstation, maar dit is optioneel.
  • Als je alle benodigde waarden hebt toegevoegd, klik je op "Maak Productieplan".
  • Je wordt nu doorverwezen naar de module "Productieplan" waar je het aangemaakte productieplan vindt.
  • Je kan dit plan nu beheren zoals elk ander productieplan.

Apicbase Agg order Plan 3