Hoe maak ik een Bill Of Materials aan op basis van samengevoegde interne orders?

Wanneer je gebruik maakt van onze interne bestel- en productiemodule, wil je externe bestellingen plaatsen op basis van de interne bestellingen. Dit artikel laat u zien hoe.

Om deze functie te kunnen gebruiken is het belangrijk dat u weet hoe interne bestellingen en de materiaallijst werken. U kunt alles over deze modules te weten komen in de volgende artikelen.

Intern bestellen

Materiaallijst

• Om een productieplan te maken vanuit de geaggregeerde bestellijst, ga je eerst naar de geaggregeerde bestellijst.
  • Selecteer de artikelen waarvoor je een materiaallijst wilt aanmaken.

Apicbase Agg Order BoM 1
  • Je kan filteren op bestellocatie, PO nummer(s), Verwachte leveringsdatum en enkel ingrediënten of recepten.
  • Je kan alle items selecteren door op het selectievakje in de kopregel te klikken.
  • Klik op de knop "Genereer Materiaallijst".

Apicbase Agg Order BoM2
  • Er verschijnt een popup die de materiaallijst toont. Het werkt op dezelfde manier als een gewone materiaallijst. Als er voldoende voorraad is, wordt het artikel niet toegevoegd.
  • Je kan ook andere verpakkingen kiezen als die beschikbaar zijn.
  • Je kan echter op de knop "Herberekenen zonder voorraad" klikken en de materiaallijst zal alle benodigde hoeveelheden hebben, zonder rekening te houden met uw huidige voorraad.
  • Rechts zie je de inventariseerbare recepten. Als je op het groene "+" symbool klikt, zie je hoeveel je van dit recept nodig hebt voor deze materiaallijst.
  • Als alles is ingesteld, kun je
    • De materiaallijst exporteren
    • of Besteldocumenten genereren in de inkoopmodule.