Hoe kan ik een productieplan maken?

Apicbase kan je helpen met je productieplanning. Maak een plan om je producten klaar te krijgen en krijg een perfect beeld van wie welke taken heeft uitgevoerd, hoe lang dit duurde, en wat er nog gedaan moet worden. Dit artikel laat je zien hoe.

1. Ga naar "Planning" in de gele balk en klik vervolgens op "Productieplan".

Apicbase New Production Plan 1
  2. Selecteer het filiaal waarvoor je een productieplan wilt maken.
    Klik op "Nieuw productieplan" in de grijze balk bovenaan je scherm.

Apicbase new production plan 2-1
  3. Geef je plan een naam en sleep de recepten en menu's die je links wilt maken naar de rechterkolom "Geplande taken".

Apicbase Production Plan 3-1
  4. Er verschijnt een popup waarin je kunt aangeven hoeveel porties/eenheden je wilt aanmaken, aan wie je deze taak wilt toewijzen en op welk werkstation* het klaargemaakt moet worden. In dit geval wordt er 10 liter pannenkoekenbeslag gemaakt door Diogo op station 1. Klik op "Toevoegen", om toe te voegen aan je productieplan.

Apicbase Production Plan 6
    Wanneer er sub-recepten voor de bereiding van dit recept gemaakt moeten worden, worden deze automatisch in de juiste hoeveelheid toegevoegd. Ik heb ervoor gekozen om 10 porties van mijn Gekruide Wortel & Linzensoep te maken. Hiervoor heb ik 2,5 liter zelfgemaakte bouillon nodig. Echter, als ik mijn voorraad heb, kan ik het vakje uitvinken, zodat het niet wordt toegevoegd aan mijn productieplan.

Apicbase Production plan 4

Tip: Wil je voor alle recepten hetzelfde aantal porties, persoon en werkplek instellen? Gebruik dan het selectievakje naast "selecteer alle items" en vul de informatie op de bovenste regel in. Deze wordt dan voor alle geselecteerde recepten ingevuld. Hier en daar kun je nog steeds aanpassingen maken als dat nodig is per recept.

Apicbase Production Planning 8
  5. Je kunt ook aangepaste taken toevoegen als je dat wilt. Dit zijn andere taken dan het bereiden van voedsel, zoals het schoonmaken van werkstations, het buiten zetten van de vuilnisbak,... Selecteer het tabblad "Aangepaste taken" en vul de naam van de taak in. Als je de naam hebt ingevuld, kun je op het "+" symbool klikken. Sleep de taak naar rechts en hij wordt toegevoegd.

Apicbase Production Plan 7-1
  6. Als je een taak wilt bewerken of verwijderen, klik je op de knop "Bewerken" of "Verwijderen" in de kolom Geplande taken. Maak gewoon de wijzigingen en klik op "Sluiten".

Apicbase Production Plan 7
  7. Als je alle taken hebt toegevoegd, klik je gewoon op "Opslaan" en je productieplan is klaar!

Apicbase Production Plan 9

*Tip: per filiaal kunnen werkplekken worden aangemaakt. Om dit in te stellen ga je naar Instellingen (het tandwielpictogram) > "Filialen" > Klik op "Filiaal-instellingen bewerken" van de gewenste outlet. Klik vervolgens op het tabblad "aangepaste velden". Onder Custom MEP velden zie je Workstation. Klik op het potlood om werkstations toe te voegen.

Je kunt deze module gebruiken bij interne bestellingen. Lees dit artikel om te leren hoe.