Hoe kan ik een productieplan activeren?

Wanneer je een productieplan hebt gemaakt, moet je het plan activeren wanneer je met de productie begint. Op deze manier kun je een plan hergebruiken. Dit artikel leert je hoe.

Als je een productieplan wilt starten, moet je het eerst activeren. Daarna kun je het productieproces starten. Leer hieronder hoe je deze stappen kunt uitvoeren.

1. Activeer een productieplan

• Klik op "Plannen" in het bovenste menu en selecteer "Productieplan".

Apicbase Activate production plan 1
  • Selecteer het juiste filiaal.
  • Je opgeslagen plannen kun je hier vinden. Om deze te activeren klik je op de "Activeren" knop voor het gewenste plan. Als je wilt leren hoe je een nieuw plan kunt maken, lees dan dit artikel.

Apicbase Activate Production Plan 2-2
  • Je ziet hier ook een knop met "meer" op via deze knop kan je:
    • "Rapport": met deze knop kun je een Excel-rapport downloaden dat laat zien wie welke taak heeft uitgevoerd na afloop van de productiecyclus.
    • "BOM": met deze knop kun je een Excel-rapport downloaden met alle benodigde ingrediënten en sub-recepten om het productieplan succesvol af te ronden.
    • "Methode": met deze knop kun je een Excel-rapport downloaden dat een overzicht geeft van de verschillende taken en hun werkwijze, zoals weergegeven in de recepten. Je kunt deze lijst ook afdrukken om in de keuken te bewaren.
    • "Bewerken": met deze knop kun je het plan bewerken.
    • "Verwijderen": met deze knop kun je het plan uit de lijst verwijderen.

Je plan is nu geactiveerd, verschillende gebruikers kunnen nu beginnen en werken in dit actieve plan.

2. Een productieplan starten

Nadat je plan is geactiveerd, moet je de productiecyclus starten.

• Klik op het pijltje links van deze productiecyclus zodat je het overzicht van alle productiecycli voor dit plan ziet.
  • De status van je nieuw geactiveerde plan zal "Gereed" zijn. Klik op de "Plan Starten" knop om te beginnen en bevestig dit door op "Ok" te klikken in de popup.

Apicbase Activate Production Plan 2-2
  • Selecteer de gebruiker die gaat produceren, als er meer dan één persoon aan dit plan werkt, selecteer dan "Multi Person".

Zodra een productieplan is geactiveerd, kun je het plan uitvoeren en de voortgang registreren. Lees dit artikel over hoe je dit kunt doen.