Hoe kan ik Critical Control Points (CCP's) voor HACCP definiëren?

Op basis van het HACCP-plan kan je CCP's toevoegen om de ruggengraat van jouw HACCP-beheer in Apicbase te vormen. Op deze manier laat het artikel je zien hoe.

Het definiëren van de Critical Control Points moet eenmalig gebeuren aan het begin van het opzetten van de module. Je kunt dit doen op basis van de CCP's in jouw HACCP-plan. CCP's worden gedefinieerd op bibliotheekniveau.

• Selecteer eerst "Planning">"Taken & HACCP".
    haccp
  • Selecteer een outlet (CCP's staan op bibliotheekniveau, dus het maakt niet uit welke outlet je selecteert).
    haccp1
  • Klik op "Critical Control Points" en je hebt een overzicht van de CCP's in jouw bibliotheek.

HACCP2
  • Klik op "Nieuw Critical Control Point" om een nieuwe toe te voegen.

• Er verschijnt een popup waar je kunt invullen:
    • De "Naam" van het CCP
    • De "Code" van de CCP
    • De "Supervisor" van deze CCP, dit kan elke gebruiker in jouw Apicbase bibliotheek zijn. Als je de juiste supervisor niet kunt vinden, lees dan dit artikel over het toevoegen van Apicbase gebruikers.
    • CCP-Type, deze kunnen worden geselecteerd uit een dropdown en zijn gebaseerd op de HACCP taken:
      • Levering en ontvangst
      • Opslag
      • voorbereiding
      • Verwerking (bijv. het vermalen van vlees)
      • Koken
      • Opwarmen
      • Service
      • Voedselvertoning
      • Afval
      • Faciliteit
      • Andere
    • Beschrijving van de CCP
      haccp3
    • Wanneer je alle informatie hebt ingevuld, klik je op "Opslaan Critical Controle Point".
      In de lijst klik je op de knop "Bewerken" om het CCP te openen en de informatie te wijzigen. Je kan ook op "Verwijderen" klikken om een CCP te verwijderen.

haccp4

Hier is een voorbeeld van een ingevulde CCP.

haccp5

Voeg al jouw CCP's toe voordat je begint met het toevoegen van de taken, omdat je elke taak aan een CCP moet toewijzen.