Hoe voeg je categorieën, subcategorieën en boekhoudkundige categorieën toe aan je ingrediënten?

Apicbase geeft je veel mogelijkheden om je ingrediënten te structureren. Het toevoegen van categorieën, subcategorieën en boekhoudkundige categorieën kan je helpen om je ingrediënten te organiseren en te filteren.

Je kunt ingrediënt-informatie handmatig of in bulk toevoegen met behulp van de Excel-import. Meer informatie over het toevoegen van ingrediënten vind je in de volgende artikelen:

Je kunt veel informatie toevoegen aan ingrediënten die niet essentieel zijn om Apicbase te gebruiken. Het merk, de houdbaarheid, Interne/Externe ID,... kunnen nuttig zijn, maar zijn niet noodzakelijk om het platform succesvol te gebruiken.

We hebben uit ervaring geleerd dat de meeste van onze klanten wel de "Category" en -"Subcategory" invullen om te filteren op ingrediënten. De "Accounting category" wordt ook vaak gebruikt omdat de voorraadrapportages zijn onderverdeeld in boekhoudcategorieën en je boekhouder de nodige informatie geeft om jaarrapportages te maken.

Je kunt de "Category", "Subcategory" en "Accounting category" handmatig of met behulp van de Excel-import toevoegen.

Je moet echter eerst de categorieën, subcategorieën en boekhoudcategorieën als een aangepast veld aanmaken. Met Apicbase kun je aangepaste velden aan de ingrediënten toevoegen. De "Category", "Subcategory" en "Accounting category" zijn aangepaste velden die al vanaf het begin aan je bibliotheek zijn toegevoegd. Je moet de verschillende categorieën voor elk veld invullen. Als je wilt lezen over het maken van een aangepast veld kun je dat in dit artikel doen.

Als je de categorieën in het aangepaste veld tabblad van je bibliotheekinstellingen hebt ingevuld, kun je ze toevoegen aan de informatie over de ingrediënten.

Als je de Excel-import gebruikt, zorg er dan voor dat je de exacte waardes voor de categorieën gebruikt!