Hoe doe je een inventaris telling met de Barcode Scanner App?

Het tellen van je inventaris is nog nooit zo eenvoudig geweest met onze Barcode Scanner App. Gewoon het artikel scannen, de hoeveelheid toevoegen en op naar de volgende. Dit artikel laat zien hoe je het moet gebruiken.

Als je de app nog niet hebt geïnstalleerd, klik dan hier.

• Selecteer het verkooppunt waarvoor je jouw inventaris wilt tellen. (Je hebt deze optie alleen als je gebruikersprofiel is gekoppeld aan meerdere verkooppunten).

Apicbase App count 1

Er kan slechts één actieve voorraadtelling zijn in elk verkooppunt. Elke voorraadtelling kan meerdere actieve sub-tellingen hebben. Je kan dus met meerdere gebruikers tegelijk tellen in Apicbase. Als je de eerste bent om te beginnen tellen, volg dan de stappen onder "Open een nieuwe telling"

Als iemand de telling al gestart heeft en je wilt een sub-telling starten onder de actieve telling, ga dan naar "Ga door met een telling".

• Open een nieuwe telling:
    • Wanneer je de inventaris telling wilt starten, krijg je dit scherm te zien.

Apicbase App Count 2
    • Klik op "Open Telling".
      • Je ziet de "Toptelling", dat is de hoofdtelling. Deze bevat alle sub-tellingen.
      • En je ziet je subtelling eronder.
  • Ga door met een telling:
    • Wanneer een telling reeds is gestart, zie je onmiddellijk het volgende scherm.

Apicbase App Count 3

• Klik op de Apicbase + Icon  in de rechter benedenhoek om een nieuwe sub-telling te starten.
  • Voor elke sub-telling zie je:
    • De eigenaar: gebruiker die de telling uitvoert.
    • De status: Bezig/Voltooid
    • De getelde voorraaditems
    • De datum waarop het begonnen is
  • Klik op het barcodesymbool om met tellen te beginnen.

Apicbase App Count 3
  • Je ziet een overzicht van alle getelde items.
  • Je kan de naam van de Sub-telling wijzigen door op het potloodje te klikken in de rechterbovenhoek.
    • Vul de naam in en klik op "Opslaan".

Apicbase App Count 5
  • Klik op "Scan" om de scanner te openen.

Apicbase App Count 4

De eerste keer dat je de scanner opent, moet je de Apicbase-app toegang geven tot de camera van jouw toestel. Klik op "Ok".

• Richt met de camera van het toestel op de streepjescode van het product in het middelste vierkant op het scherm.

Apicbase App Count 6
  • Als het gescande voorraaditem zich al in je bibliotheek bevindt, krijg je de verpakkingsdetails.

Indien de barcode nog niet gelinkt is aan een bestaand product, dan kan je via de zoekbalk dit product gaan zoeken en de barcode zal dan gelinkt worden met dit product.

• Vul de hoeveelheid in die je voor dit artikel in voorraad hebt (decimalen zijn toegestaan) en klik op "+toevoegen".

Apicbase App Count 7
  • Je zal het item toegevoegd zien aan je Sub-count overzicht met de:
    • Getelde hoeveelheid (voor deze sub-telling)
    • Totale hoeveelheid (voor elke sub-telling van deze hoofd-telling)
Apicbase App Count 8
  • Herhaal dit voor elk artikel.
  • Als je voorraaditems zonder streepjescode hebt, kan je "handmatig tellen" selecteren of lees dit artikel om te weten hoe je toch een streepjescode kan genereren.

Apicbase App Count 9
  • Klik op "Selecteer het item".

Apicbase App Count 10
  • Hier kan je het item in de lijst selecteren of het zoekveld gebruiken om het snel te vinden.

Apicbase App Count 11-1
  • Klik op "Eindig telling" nadat je alle items voor deze subtelling hebt ingevoerd.
  • Je kan op de Apicbase Eye knop klikken om de getelde items in een specifieke sub-telling te controleren.

Apicbase App Count 11
  • Je kan nu de telling "Heropenen" om wijzigingen aan te brengen, of sleep de Sub-telling naar beneden om terug te gaan naar de Hoofdtelling.

Apicbase App Count 13
  • Klik op "Telling beëindigen" wanneer alle deeltellingen beëindigd zijn.

Apicbase App Count 14

• Je krijgt opnieuw een overzicht van alle getelde voorraaditems in elke sub-telling.

Als je de hoofdtelling opslaat, kan je geen wijzigingen meer aanbrengen in de telling en zal de voorraad worden gewijzigd.

• Klik op "Opslaan" om de hoofdtelling te beëindigen.

Apicbase App Count 13