Hoe kan ik een open voorraadtelling opslaan en afsluiten?

Op het einde van een voorraadtelling is het belangrijk dat de telling wordt opgeslagen. Dit artikel laat zien hoe dit moet.

Het is belangrijk dat een voorraadtelling wordt afgesloten voordat het POS terug wordt gebruikt. Als de voorraadtelling open blijft staan, zal de POS-data niet geïmporteerd worden in Apicbase. Dit artikel laat zien hoe je een telling kan opslaan en afsluiten.
  1. Ga naar de voorraadmodule door op "Voorraad" te klikken in het menu bovenaan het scherm en "Tel" te selecteren.
  2. Hier krijg je een overzicht van alle tellingen.
  3. Als een telling nog niet is afgesloten kan je "Inventarisatie voortzetten" aanklikken. Dan kom je in de telling terecht die aan de gang is.
    APICBASE TELLING AFSLUITEN
  4.  Vervolgens zie je het overzicht van alle subtellingen. Nu kan je op "Telling opslaan" klikken.
    APICBASE Telling opslaan 2
  5. Je krijgt een overzicht te zien van alle producten die geteld zijn, de getelde hoeveelheden en de varianties. Als je de telling wil opslaan druk je op "Bevestigen en opslaan". Door op "Annuleren" te drukken ga je terug naar de tellingen en kan je nog aanpassingen maken.

APICBASE telling opslaan 3

De telling is nu afgesloten en de voorraad is aangepast met de getelde hoeveelheden.